November 14, 2011

aktiviti budak2 U dlm kuliah

  Assalamualaikum.

dah lama x conteng blog sndiri.
harini nk conteng sikit2 berdasarkan pengalaman aku sepanjang 1 stgh tahun kat UM ni..
budak2 U ni boleh buat macam2 kerja masa tgh kuliah..antaranye:

1)  belajar
 ni memang benda biase la kan..pergi kuliah utk belajar topic baru.Kalau tgh rajin,buat nota masa lecturer tgh mengajar..paling pemalas pun,pandang je note yg dah siap print dgn harapan paham sikit2.

2)  online
yang ni memang selalu budak2 buat kalau lecture BORING..online dgn wifi guna blackberry,iphone,ipad,laptop, dgn segala jenis gajet yg bole on9 guna wifi..wifi kan free,lagipun rata2 budak2 zaman sekarang dah mampu ade bb ngan segala jenis tepon canggih2..x payah susah payah usung laptop yg berat 2 kilo tu..senang..mcm aku,mmg x mampu la lg nk ade tepon canggih2 tu.

3)  berborak
yang ni kalau dapat lecturer jenis x kisah ngan bunyi bising ataupun lecture hal yg penuh ngan budak2 boleh la korang buat macam tu..tp cover2 ckit..masa nilah nak bergosip gila2 ngan kawan yg baru 2 hari x jumpe..bayangkan dlm masa 2 hari tu mcm2 benda bole jadi...si X da ade skandal baru,si Y jmpe org tu..dll

4)  balas2 note
ok..yg ni aku baru je buat tdi dgn 2 org kawan aku masa tgh lecture thinking skill..penuh la jugak 1 kertas tu..cara komunikasi mcm ni amat SESUAI kalau lecturer korang dah warning awal2 sem lg yg dia x suke org buat bising masa dalam kelas..masa nilah dpt tgk tulisan sape plg lawa..

5)  siapkan assignment
yg ni rasanye semua dah pernah buat kan...kalau hari isnin kena hantar asgmnt,hari tu jugak la bbaru terkial2 nak buat..hari sabtu ngan ahad dah cuti .mestilah buat  hari isnin..kiat budak2 U ni semangat KERJASAMA memang kuat.Sebab tu kalau sorg x siap,semua xkan hantar..seboleh-bolehnya nak mnx extend lg kat lecturer.

6)  baca suratkhabar sambil makan keropok
waktu matrik dlu,aku ade la sekali buat benda ni..dahla duduk plg belakang,side hujung..memang sume orang boleh nampak aku ngan kawan aku buat muke selamba,x bersalah mkn kepok sambil lecturer fizik bersungguh2 ajar kitaorg kat dpn..janji x buat lg.

7)  tidur
lagi 1 aktiviti kegemaran dlm lecture hall..tidur aka lelap2 mata..kalau dah tidur pkl 4 pg,then bangun pulak sbb ade kelas pkl 8,rupa memang mcm panda..sbb x cukup tido lah,kena @ wajib tidur dlm kelas..kalau lecture membosankan jugak,budak2 lg la senang nk tido..nk buat mcm mana,dah mata ni nak tutup jugak..x boleh tahan2.
       

1 comment:

  1. Hello! Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Apakah Anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website kami http://kbagi.com/ atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.
    Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    ReplyDelete